skip to Main Content

SEO optimizacija web stranice

seo optimizacija

Planirate izraditi web stranicu ili web shop i pokrenuti marketinške kampanje da proširite vijest? Odlično, no jeste li planirali i optimizaciju web stranice? Možda ste pomislili da vam ona ne treba jer ćete se ionako reklamirati. Internet marketing je odličan način da se u kratkom roku obavijesti velik broj internet korisnika o otvaranju nove stranice, uslugama, proizvodima, pogodnostima i slično, ali to nije dovoljno. Jednako važno je i biti vidljiv u rezultatima internet pretraživanja.

Zašto je važna SEO optimizacija?

Zamislite pretraživanje interneta kao šetnju po ogromnom shopping centru gdje rezultati pretraživanja predstavljaju dućane koje obilazite, a sve ono što vam se nije prikazalo u rezultatima pretraživanja predstavlja skladišni prostor.

Izrada web stranica ili web shopa bez da se posveti posebna pozornost optimizaciji isto je kao da otvarate dućan u skladištu ogromnog shopping centra – možete se reklamirati i tako pridobiti dio kupaca, ali gubite velik broj potencijalnih kupaca koji nisu vidjeli reklamu, a dolaze u shopping centar vidjeti ponudu raznih dućana. U skladište sigurno neće ići jer im nije ni na kraj pameti da bi tamo mogao biti neki dućan.

Zbog toga je optimizacija web stranice vrlo važna za svako ozbiljno poduzeće. Osim toga, tražilice se usavršavaju prema tome da korisnicima isporuče rezultate stranica koje su user friendly, što bi ionako trebao biti cilj svake web stranice.

Optimizaciju je potrebno početi planirati i prije same izrade web stranice. Može se optimizirati i kasnije, ali najbolji rezultati su kad se lansira već optimizirana web stranica.

U procesu izrade web stranica pazimo na to da kod bude optimiziran, a kod nas možete naručiti i sadržajnu optimizaciju.

Back To Top