skip to Main Content

Individualni dizajn ili predložak?

Individualni dizajn ili predložak

Dvoumite se između gotovog predloška (template-a) i individualnog (custom made) dizajna? Odabir prije svega ovisi o tome što želite postići, na koji način se želite prezentirati na internetu te o samom sadržaju. Općenito, ako će web stranica sadržavati samo osnovne informacije o poduzeću i kontakt formu, gotov template bi mogao biti pravi izbor za vas. No, ako bi web stranica trebala doprinositi profitu poduzeća, tada bi mogli razmisliti o individualnom dizajnu.
Kako bismo vam pomogli u odabiru, u nastavku navodimo značajke oba rješenja.

Gotov predložak (template)

Popularni CMS-ovi, kao što je WordPress, imaju veliki izbor gotovih predložaka (template-a) koji su prilagođeni raznim djelatnostima. No, moguće je da ćete s templateom dobiti ugrađene neke funkcionalnosti koje nećete ni koristiti. Također, postoji još mnogo web stranica koje koriste taj template te će vaša stranica izgledati isto ili vrlo slično kao i mnoge druge web stranice. U nastavku navodimo prednosti template-a:

1. BRZINA IZRADE

Za razliku od individualnog dizajna, za koji je potrebno određeno vrijeme izrade, template je potrebno samo instalirati i prilagoditi vašim potrebama. Na taj način možete u vrlo kratkom roku imati web stranicu profesionalnog izgleda.

2. CIJENA

Izrada individualno dizajniranih stranica iziskuje više vremena i novca. Template rijetko kad košta više od stotinjak eura, a može biti i besplatan (što svakako izbjegavajte!). Uračunate li ovdje konfiguraciju i prilagodbu template-a vašim potrebama, ukupna cijena izrade bit će znatno manja nego kod individualnog web dizajna.

Individualni (custom made) web dizajn

Individualni dizajn planira se i radi prema vašim željama i savjetima dizajnera. No, morate biti svjesni da custom made web stranicu ne možete dobiti preko noći. To je veliki projekt koji zahtijeva puno planiranja, skiciranja, i naravno – dizajniranja. U nastavku navodimo prednosti custom made dizajna:

1. JEDINSTVENOST

Za razliku od gotovog template-a, kod kojeg mnogo web stranica ima isti dizajn, custom made dizajnirane stranice su jedinstvene – ne postoji ni jedna druga web stranica na internetu s identičnim dizajnom. Na ovaj način možete stvoriti prepoznatljivost identiteta vaše tvrtke na webu.

2. PRILAGOĐENO VAMA

Svaki element na custom web stranici prilagođen je prema vašim željama i potrebama. Također, kod custom made dizajna nema neželjenih ugrađenih funkcionalnosti. Vi odlučujete koje će funkcionalnosti biti ugrađene u dizajn i gdje će se na stranici nalaziti.

Back To Top