• PRIJAVA NA NEWSLETTER

Custom made dizajn ili gotov template

Custom made dizajn ili gotov template

1024 683 Vega Intro

Planirate otvoriti web stranicu te se dvoumite između gotovog template-a i custom made dizajna? Odabir prije svega ovisi o zahtjevima i potrebama vaše web stranice. Općenito, ako će web stranica sadržavati samo osnovne informacije o poduzeću i kontakt formu, gotov template bi mogao biti pravi izbor za vas. No, ako bi web stranica trebala doprinositi profitu poduzeća, tada bi mogli razmisliti o custom made dizajnu.
Kako bismo vam pomogli u odabiru, u nastavku navodimo značajke oba rješenja.

Template

Popularni CMS-ovi, kao što je WordPress, imaju veliki izbor gotovih template-a koji su prilagođeni raznim djelatnostima. No, moguće je da ćete s gotovim templateom dobiti ugrađene neke funkcionalnosti koje nećete ni koristiti. Također, postoji još mnogo web stranica koje koriste taj template te će vaša stranica izgledati isto ili vrlo slično kao i mnoge druge web stranice. U nastavku navodimo prednosti gotovog template-a:

1.BRZINA IZRADE
Za razliku od custom made dizajna, za koji je potrebno određeno vrijeme izrade, gotov template je potrebno samo instalirati i prilagoditi vašim potrebama. Na taj način možete u vrlo kratkom roku imati web stranicu profesionalnog izgleda.

2.CIJENA
Izrada custom made dizajna iziskuje više vremena i novca. Gotov template obično ne košta više od sto dolara, a može biti i besplatan. Kod gotovog template-a ukupna cijena izrade web stranice biti će znatno manja nego kod custom web dizajna.

Custom made dizajn

Custom made dizajn planira se i radi prema vašim željama i potrebama. No, morate biti svjesni da custom web stranicu ne možete dobiti preko noći. To je veliki projekt koji treba početi planirati mnogo ranije. U nastavku navodimo prednosti custom made dizajna:

1.JEDINSTVENOST
Za razliku od gotovog template-a, kod kojeg mnogo web stranica ima isti dizajn, custom made dizajnirane stranice su jedinstvene – ne postoji ni jedna druga web stranica na internetu s identičnim dizajnom. Na ovaj način možete stvoriti prepoznatljivost identiteta vaše firme na webu.

2.PRILAGOĐENO VAMA
Svaki element na custom web stranici prilagođen je prema vašim željama i potrebama. Također, kod custom made dizajna nema neželjenih ugrađenih funkcionalnosti. Vi odlučujete koje će funkcionalnosti biti ugrađene u dizajn i gdje će se na stranici nalaziti.